maanantai 21. joulukuuta 2015

Darth Vader Hama-helmet tutorial

Lapseni on 16 000 km päässä viettämässä Joulua ja lupasin tehdä hänelle hama-helmistä Darth Vaderin.

Ohjeet on espanjan kieliseltä sivustolta megustahamabeads. Kannattaa googletella mieleisiä malleja, jos hamainnostusta on perheessä.



Hankalinta tässä oli tietenkin viisi harmaan eri sävyä. Minulla oli yhdet hopeiset, yhdet harmaat ja lisäksi pääosin käytössä mustat ja valkoiset helmet. Syvyyttähän nuo muunväriset harmaat olisivat tuohon tuoneet, mutta hama-markkinat täällä rajalla ovat noh... Rajalliset. :)







Sitten tarvitaan neljä neliön mallista hamamuottia. Näitä löytyy ihan marketteja myöten. Fiksu googlaa. Tietenkii.


Kannattaa aina aloittaa akselin keskeltä se ensimmäinen rivi ja siirtyä siitä ulkoreunoille, ettei käy niin kuin minulle. Aloitin tuon oikean puolimmaisen ajatellen, että harmaa rivi jatkuu suoraan, noh. Se olikin riviä lyhyempi korkeussuunnassa. Sovelsin. 



Kaiken kaikkiaan tässä meni kaksi iltaa. Rauhallisesti tehden yhteensä noin kolme tuntia. Luovuus ja kärsivällisyys kasvaa ja kun saa lapset vielä innostumaan tekemään, niin voi itse keskittyä muihin juttuihin.

Seuraavaksi vuorossa silitys. Kahdella pallolla. Ja ensiksi niin, että leivinpaperi on koko tämän taideteoksen päällä. Katso, että hamat hieman leviävät yhteen ja tarttuvat kiinni. Mutta älä silitä liikaa, muuten et saa muottia irtoamaan.




Sitten irrota muotit varovasti ja käännä leivinpaperi vielä silittämättömälle puolelle ja käsittele tämäkin puoli.

Ja Voila!

Ripusta vaikka lamppuun tai sinitarralla seinään. <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti