lauantai 16. tammikuuta 2016

Roolipelikampanja: Menneisyyden haamut



Päivitys sisältää tuotesijoittelua


Menneisyyden haamut on pöytäroolipelikampanja jonka aloitimme vuoden vaihteessa Joensuussa. Se sijoittui aluksi sodan jälkeiseen Istanbuliin, jossa terrorisminvastainen ryhmämme taisteli EU vastaisia ryhmittymiä vastaan. EU ei ole entisensä. 

Kampanja on alkuperäiseltä tyyliltään solarpunkkia, eli "aurinkoista scifistelyä luontoa suojelevassa maailmassa." Huomasimme teemojemme olevan kuitenkin synkempiä, vaikka kaneja ja kaikkea söpöä joukkoomme mahtuukin.

Pääsankarimme on nimeltään Angelica Beltz. Hän on jonkin sortin julkisuuden henkilö, joka omaa jäätävän karisman ja upean ulkomuodon. Supertaitonaan hänellä on "angel of doom"- siivet, jotka aiheuttavat kateutta ja kauhua jokaisessa vastustajassa. Angelica on kovan luokan taistelija, vaikka raahaakin mukanaan lemmikkikani Brutustaan, joka välillä hieman alentaa hänen "kauhukarismaansa". 

Angelica Beltz

On kulunut kolme vuotta siitä, kun kävimme rankan taistelun Istanbulissa. Angelica on pääasiassa viettänyt eläkeaikaansa kotonaan hoitamassa kanitarhaansa, kun joutuu yhtäkkiä tappajakyborgin väijymäksi. Täältä Angelica raahaa itsensä Nicky Davydovan tukikohtaan. Nickyllä on mukanaan robottitappajakuvaaja-pallot, jotka aikaisemmin kuvasivat kuuluisuus Angelican päähänpistoja ympäri maailmaa. Pallot kuitenkin tuhoutuivat Istanbulin taisteluissa. Nicky on saanut taistelukoulutuksen Siperiassa ja omaa mikrotekniikan spesialiteetteja. Nicky on erittäin taitava hakkeri, hän toimi sodassa tiedustelijana ja aiheuttaa välillä päänvaivaa ryhmässään loputtomilla kysymyksillään. Nicky on luonteeltaan äärimmäisen pidättyväinen eikä mielellään jaa yksityiselämänsä tietoja edes luotettaville ryhmänsä jäsenille. Vaikean paikan tullen Nicky turvautuu yleensä fyysiseen voimaan ja saattaa jättää pahaakin jälkeä jälkeensä adrenaliinivoimansa vuoksi. Nicky on juuri saanut kovasti turpiinsa gangstereilta pahamaineisessa yökerhossa. Nicky teki diilin Brysselissä erään mafiosoryhmittymän kanssa; he hankkisivat huipputeknologiaa, jolla Nickyn rakkaat robottipallot saataisiin takaisin kuntoon. Impulsiivinen Nicky räjäytti kuitenkin suutuspäissään mafiosoveljesten Discon viime viikolla, kun ei diili mikroteknologiavälineistöstä mennytkään suunnitelmien mukaisesti.

Nicky Davydova


Faust Von Messer on viettänyt Istanbulin taisteluiden jälkeen kaksi pitkää ja piinallista vuotta valtion "salaisissa laitoksissa". Aluksi häntä koettiin parsia kasaan.  Tämän epäonnistuessa todettiin, ettei Faustista enää saataisiin normaalia kunnon kansalaista. Mies oli täysi mielipuoli. Tiedemiehet halusivat tehdä Faustista valtiolle "superaseen". Häntä pidettiin koekaniinina ja hänelle tehtiin erinäisiä kokeita sekä testejä ja häneen syötettiin psyykkisiä voimia jotka lopulta synnyttivät Von Messerille mielikuvitusystävän Geistin. Geistin mahdollistamien voimien ansiosta Faust kykeni pakenemaan valtion näpeistä. Miehen mielenterveys luonnollisesti järkkyi näiden tapahtumien ansiosta ja hän on tätä nykyään hyvinkin vainoharhainen ja epäilevä. Palava himo ja pakkomielteet ajavat miestä eteenpäin selvittämään valtion pimeimmät salaisuudet.

Faust Von Messer



Elias Stone on ryhmän neljäs jäsen ja samalla meidän kaikkien JÄRJEN ÄÄNI. Hän on sodan jälkeen ajellut cyberprätkällään pitkin Euroopan tuhottua maaseutua, etsien viitteitä ja jäänteitä tästä valtion salaisesta tiedeprojektista. Elias on taitava käsistään, hän on purkanut osiin eteen sattuneita erikoisia vempaimia ja rakennelmia, etsien tunnuksia ja tietoja tästä erittäin kehittyneestä sotateknologiasta. Miten voi olla, että jollain on hallussa näin korkeatasoista teknologiaa ja mihin tällä kaikella pyritään? Eliaksella on enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Istanbulissa Elias huolehti pääosin Angelican turvallisuudesta. Angelican lisäksi, myös Elias on joutunut sodan jälkeen hyökkäyksen kohteeksi.

Elias Stone

Fiedleristä emme ole kuullet paljoakaan sotavuosien jälkeen, sillä hän on ollut suljettuna mielisairaalaan. Elias on välillä käynyt Fiedleriä katsomassa, mutta hän ei enää muistuta itseään. Istanbulissa Fiedler oli lyhytsanainen "kävelevä ydinpommi", joka vaikean paikan tullen käyttää kaiken potentiaalinsa ja kapasiteettinsa, vaikka se merkitsisi hyvinkin laajojen raunioiden jättämistä jälkeensä. Fiedler on niin hyvin varustettu, että häntä voi verrata huoletta kävelevään joukkotuhoaseeseen. Nyt hän on kuitenkin saavuttanut jonkinasteisen inhimillisyyden, vaikka kolme vuotta hoitolaitoksessa onkin jättänyt mieheen selkeät arvet. Hän ei ole entisensä.

Fiedler

Kolmannesta pelikerrastamme "Vuosipäivä" olen lataamassa vajaan tunnin pituisen pätkän, heti, kun ymmärrän kuinka niin iso video ladataan ja minne. :) Tätä kautta saatte sneakpeakin pöytäroolipelien maailmaan. Huom etukäteen, että video ei sovellu lapsille, koska siinä kiroillaan. Teemat ovat muuten varsin kevyitä.

Tämä pöytäroolipeli on saanut vaikutteita Overwatchista ja se on täysin Arhi Makkosen käsialaa. Arhi on pelialalla töissä ja omaa pitkän taipaleen myös erilaisten pöytäroolipelien sekä live-roolipelien maisemissa. Teen Arhista haastattelun, jossa hän saa itse omin sanoin kertoa lisää pelistä.
PJ Arhi Makkonen
Kristianin luona pelaamassa Vuosipäivää.









Pikkuvideon sain ladattua! Jee! :D

Mukavaa iltaa kaikille, jatketaan tästä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti